Tillverkning

 

Färg, certifikat och kvalitet
Företagen som lackar våra ramar och andra cykelrelaterade detaljer är idag certifierad med ISO 9001 och ISO 14001 i kvalitet och miljö.

E.P.S Technology
Ramarna tillverkas enligt E.P.S (Expandable Polystyrene System) för att öka styvheten och toleransen för de kritiska delarna av ramarna. E.P.S eliminerar defekter som bildas i kritiska områden under gjutningen av ramen.
EPS (Expandable Polystyrene System)

När man använder en traditionell teknik för att producera carbonramar, görs det vanligtvis i separata delar.
Produktionen av E.P.S-processen sker istället i ett stycke, vilket gör dem generellt lättare, starkare med viktbesparing på ramen.
Tillverkningsprocessen ökar ramens styvhet och förbättrar också säkerheten när ramens totala vikt minskar.
Den höga kompressionen i tillverkningen gör ramen styvare, vilket gör det möjligt för cyklisten att ha en större kontroll över cykeln, och minimerar negativ energi i ramen.

“Insidan på en ram är lika viktig som utsidan, en slät insida betyder perfekt utsida”

E.P.S-processen optimerar kvaliteten på ramen genom att eliminera onödigt material vid komprimering av kolfiberarken. Denna process eliminerar också små defekter som vanligtvis uppstår i traditionella produktionsmetoder.

E.P.S-metoden innebär att de laminerade kolfiberlagren är lindade runt en polystyrenform med perfekt slät ytor. Polystyrenformen placeras i en form som sedan utsätts för värme och högt lufttryck under kontrollerad produktionsprocess. Denna process optimerar kolfibermaterialets tjocklek genom hela ramen.

Polystyrenformen avlägsnas sedan när produktionsprocessen är klar.