Tillverkning

Partner

L Bike and Sports AB med märket L carbon TECH solution har valt att samarbeta med tillverkare som har lång och omfattande erfarenhet av produktion av kvalitativa carbon produkter, då främst inom cykelindustrin. Tillverkaren finns i Taiwan med produktion för både kända och mindre kända cykelmärken.

“Eftersom vi är ett litet cykelmärke har vi bestämt oss för att bara bygga max 10 cyklar per år, det betyder att vi inte kan ha egendesignad form för våra ramar. Vad vi istället har gjort är att hitta en unik ram med bra precision, stabilitet och kvalitet, där cyklisten får känna sig unik i spåren”

Färg, certifikat och kvalitet
Företaget som lackar våra ramar och andra cykelrelaterade detaljer är idag certifierad med ISO 9001 och ISO 14001 i kvalitet och miljö.

E.P.S Technology
Idag är alla våra ramar tillverkade av materialet T700 från Toray. Ramarna tillverkas enligt E.P.S (Expandable Polystyrene System) för att öka styvheten och toleransen för de kritiska delarna av ramarna. E.P.S eliminerar defekter som bildas i kritiska områden under gjutningen av ramen.
EPS (Expandable Polystyrene System)

När man använder en traditionell teknik för att producera carbonramar, görs det vanligtvis i separata delar.
Produktionen av E.P.S-processen sker istället i ett stycke, vilket gör dem generellt lättare, starkare med viktbesparing på ramen.
Tillverkningsprocessen ökar ramens styvhet och förbättrar också säkerheten när ramens totala vikt minskar.
Den höga kompressionen i tillverkningen gör ramen styvare, vilket gör det möjligt för cyklisten att ha en större kontroll över cykeln, och minimerar negativ energi i ramen.

E.P.S-processen optimerar kvaliteten på ramen genom att eliminera onödigt material vid komprimering av kolfiberarken. Denna process eliminerar också små defekter som vanligtvis uppstår i traditionella produktionsmetoder.

E.P.S-metoden innebär att de laminerade kolfiberlagren är lindade runt en polystyrenform med perfekt slät ytor. Polystyrenformen placeras i en form som sedan utsätts för värme och högt lufttryck under kontrollerad produktionsprocess. Denna process optimerar kolfibermaterialets tjocklek genom hela ramen.

Polystyrenformen avlägsnas sedan när produktionsprocessen är klar.