Om L-bike

Våra cyklar byggs i Bergslagen – Hällefors, ofta efter cyklistens önskemål, det kan handla om val av drivlina, dämpare eller minder justeringar. Vi bygger även cyklar med befintlig utrustning från kunds tidigare cykel.
Fälgarna vi använder oss av kommer från DUKE eller WTB, carbon eller alu. Om tid finns bygger vi själva hjulen, ibland måste vi ta hem färdigbyggda hjul för att hinna med.

Vår stormpunkt är alltid god service, det kan handla om egendesignad lack till val av utrustning, komplett- eller delvis komplett cykel.

2016

Idé och start på en förstudie med cykelprojekt.

2017

Projekt cykelmärke börjar med produkttester. Första kontakt med WTB, vi inleder ett samarbete under senhösten för att sätta grunderna inför säsongen 2018.

2018

Cyklar och hjul testas samtidigt börjar vi bygga partnerskap med olika leverantör med utrustning, ett arbete som visade sig ta några år. Under 2018 drar vi igång med lansering av WTB.

2019

Ny modell lanseras, våra första cyklar på tävlingsbana vilket visade sig bli en positiv händelse. Utveckling av distributionen fortsätter, flera samtal sker under hösten med olika märkesägare, vi signar säljavtal med Tubolight.

2020

Nya cykelmodeller testas under sommaren. Vi lanserar en XC modell, Laitaure NoL1 under senhösten inför säsong 2021.

2021

Några av våra cyklar rullar fortfarande på tävlingsbanan, vi fortsätter att titta på framtiden, 2021 blir ett mellanår med uppbyggnad av lager och cykelmontering av det material som går att få tag på.

2022

Vi tuffade på, går in i ny lagerlokal vid årsskiftet med ny monteringsyta, 2022 års cykelkvot såldes slut redan i oktober, vilket var riktigt kul.

2023

Nytt projekt kommer att startas, det blir grymt intressant och kanske överraskande. Håll er uppdaterad.